Строга организация по пътните артерии в страната за празниците

Строга организация по пътните артерии в страната за празниците
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Днес от 16:00 ч. до 20:00 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 12:00 ч. до 20:00 ч. днес и от 08:00 ч. до 14:00 ч. утре ще има две ленти за излизащите от София по пътя през Владая, предаде Дарик.
 
За повишаване на безопасността на движението се ограничава движението на камиони над 12 тона днес от 16:00 до 20:00 ч., обясни Денислав Пейчев от пътната агенция. Ограничението на камионите над 12 тона е по всички автомагистрали. Път 1-1 от Ребърково до Ботевград, път 1-1 от етапна връзка на "Струма" при Благоевград до Кулата, път 1-4 от пътен възел Коритна през Велико Търново до Шумен, път 1-5 Русе-Велико Търново и път 1-8 от Калотина до София.
 
Промяна в организацията на движението ще има и на пътя през Владая. "За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12:00 до 20:00 ч. и утре от 08:00 до 14:00 ч. ще има две ленти за излизащите от София по път 1-1 Е-79. В последния почивен ден, понеделник, от 10:00 до 20:00 ч. ще има същите ограничения на Владая, само че ще има две ленти за движение в посока София", посочиха от АПИ.
 
Заради продължаващите ремонти в тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на магистрала Хемус движението ще се извършва двупосочно в тръбата в посока София и са възможни забавяния в засиления трафик. Шофьорите могат да използват като алтернативен маршрут старият път за Ботевград. 

Три специализирани акции планира "Пътна полиция" в Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност. Тя ще се проведе между 8 и 14 май под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!".

През следващата седмица автопатрули ще следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове - преди започване и след приключване на учебните занятия. Допълнителни полицейски екипи ще бъдат разположени и в участъците с концентрация на пътни произшествия, засилен ще е контролът на скоростта и в малките населени места. За операциите ще бъдат ангажирани всички налични стационарни и мобилни камери.
 
"Ще имаме наши служители, които ще посещават учебни заведения, ще разясняват на учениците как да се движат по пътното платно, как да пресичат по пешеходните пътеки, как да спазват правилата за движение, особено за младите велосипедисти, които се движат безразборно по улиците на София и не спазват знаци и маркировка. Ще интензивна седмица и ще се стремим да намалим до минимум пътно-транспортните произшествия в столицата", посочи зам.-директорът на СДВР ст. ком. Борислав Борисов.

#АПИ #Хемус #ООН #СДВР #Борислав Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?