Радев: Мандата на кабинета зависи от управленската програма

Радев: Мандата на кабинета зависи от управленската програма
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Надявам се да има приемственост, особено в областта на председателството на Съвета на ЕС, сигурността, външната политика. Това коментира президентът Румен Радев на влизане в сградата на парламента, преди Народното събрание да гласува новия министър-председател, структурата и състава на Министерския съвет, предаде Дарик.

Държавният глава изрази надежда пробивът, постигнат в кохезионната политика, да бъде включен като приоритет и използван по най-добрия начин от новото правителство. Радев се въздържа от оценка на новия кабинет, защото било още рано. Не сме видели управленската програма, обясни той и пожела успех на новото правителство.
 
Според президента е рано да се съди дали кабинетът ще изкара четиригодишен мандат, защото, по думите му, това зависи от управленската програма, от начина на реализация на политиките, от приоритетите, които са поставени. Но има като че ли един стремеж на всяка цена да бъдат изкарани четири години, за мен това е важно, това гарантира стабилност, но това не е най-важният критерий, най-важният критерий е свършената работа, каза Румен Радев.
 
Попитан дали вицепремиерът, отговарящ за българското председателство на ЕС в служебния кабинет, Деница Златева трябваше да приеме предложението и да остане в бъдещото правителство, президентът отговори: "Според мен, държавнически погледнато - да, но това вече е лично нейно решение".

#Румен Радев #ЕС #вицепремиерът #Кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"