Сръбските спецчасти хванаха нелегална пратка боеприпаси за Македония

Сръбските спецчасти хванаха нелегална пратка боеприпаси за Македония
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Сръбските специални военни части били задържали огромно количество оръжие и боеприпаси, което е било прадназначено за нелегално прехвърляне на територията на Република Македония. Оръжието е било задържано в южната част на Сърбия, в непосредствена близост до македонската граница, предаде Труд.

Това пишат в днешния брой на белградския вестник „Блиц“, цитиран от БГНЕС. Сръбското издание твърди, че „е получило ексклузивната новина от Агенцията за военна сигурност /ВБА/“. Според медията, арсеналът бил предназначен за партийните структури за най-големите албански партии, чиито ръководители са участвали във въоръжения конфликт в Македония и Косово. Според същите източници оръжието е задържано миналата седмица.

„В пратката е имало няколко хиляди пушки, автомати, минохвъргачки и ръчни бомби. Целият този арсенал е бил открит недалеч от Прешево и Буяновац. Това е станало в момент, когато един чужд гражданин и двама сръбски от албански произход, са се опитвали чрез нелегални канали да го прехвърлят в Македония". Източниците твърдят, че става въпрос за огромно количество оръжие, което очевидно е предназначено за използване, ако се стигне до разпалването на сблъсъци в Македония или пък да се предизвикат инциденти с него.

Твърди се, че оръжието е можело да бъде използвано и за вземането на властта в Скопие. Акцията е била част от операциите на ВБА и на други спецслужби на Сърбия, които са били проведени по искане на държавното ръководство в Белград и епроведена при пълна секретност. За нея знаели само началникът на ВБА и държавните лидери.

#боеприпаси #Македония #Прешево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »