Тежка катастрофа край Монтана, има загинал и много ранени

Тежка катастрофа край Монтана, има загинал и много ранени
бТВ
A A+ A++ A

Автобус на монтанска фирма с пътници се преобърна в дере, след като бил засечен от тежкотоварен автомобил. Инцидентът стана на път Е-79 между Монтана и Видин в района на село Смоляновци около 19:30 ч.

Загинала е жена. Най-малко 12 души са пострадали, трима от които са в критично състояние, съобщи бТВ.

Автобусът е пътувал от София за Видин и е паднал от височина около 2 метра. Задната част на тира е ударила автобуса странично и го е изхвърлила в дерето. Всички пострадали са откарани в болницата в Монтана.

Сред ранените е и бременна в осмия месец жена, на която се е наложило да бъде направена операция и бебето да бъде извадено. То е момченце и е в добро състояние, но заради преждевременното раждане е на апаратно дишане. Състоянието на майката се стабилизира.

Камионът е с турска регистрация, водачът също е турски гражданин. Пробата му за алкохол е отрицателна. При ограничение от 60 км/ч в участъка той се е движил със 100 км/ч. Ще бъде използван кран за изтегляне на автобуса.

След приключване на спасителната операция ще бъде извършен оглед с цел изясняване на причините за инцидента. Към полунощ пътят в района на катастрофата остава затворен. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут по път III-112 Монтана - Брусарци и път III-114 Дреновец - Дражинци.

На около 10 км от този участък е имало удар и между два тира. При този инцидент няма пострадали, тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.

#катастрофа #Монтана #автобус #камион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »