Екс гимназиална директорка е замесена в скандала с осквернения паметник в Бургас

Екс гимназиална директорка е замесена в скандала с осквернения паметник в Бургас
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Прокуратурата се е самосезирала за осквернения паметник на жертвите на комунизма в Бургас. От СДС излязоха с декларация, че актът е престъпление. Паметникът, в центъра на Бургас, бе направен по инициатива на партията и завършен преди месец, пише Труд.

Започва проверка, която ще бъде извършена от 01 РУ при ОД на МВР по случая, съобщават от държавното обвинение. Ден след скандала, из Бургас се заговори че в него е замесена бивша директорка на гимназия в града, но тя отрече пред журналисти.

Въпреки, че ясно се вижда на камерата, жената твърдяла, че била там случайно, видяла оскверняването, извършено от младежи, но нямала у себе си мобилен телефон, за да се обади на 112.

В нощта срещу 1-ви май неизвестни нарисуваха с черен спрей ликът на Георги Димитров на паметника на жертвите от комунизма. В гневната декларация на СДС се казваше, че деянието е акт на престъпление: „Настояваме полиция и прокуратура в най-кратък срок да открият „автора”, който е осквернил паметника. Вандалската проява навръх тачения от комунистите 1-ви май за пореден път доказва тотално неуважение към историята и към хилядите хора, станали жертва на тоталитарния режим“.

Припомняме, че паметникът бе изграден именно по настояване на СДС и завършен преди малко повече от месец в градинката срещу Апелативния съд на Бургас.

#МВР #прокуратурата #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"