Напрежение в Сливен, полицай е в болница с комоцио, а 14-годишен - с огнестрелна рана

Напрежение в Сливен, полицай е в болница с комоцио, а 14-годишен - с огнестрелна рана
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Жители на ромския кв. Надежда в Сливен твърдят, че над 50 полицаи са нахлули в къщите им, стреляли са безразборно и са упражнили насилие върху тях, пише Труд. При стрелбата е ранено 14-годишно момче в крака.

Полицаите са влезли в квартала, заради сигнал за силна музика. От полицията в Сливен уточниха, че акцията е била в отговор на нападение над техен колега при проверка няколко часа по-рано, при което той е бил ранен.

По данни на бТВ раненият полицай е с комоцио и е настанен в болница. Хората разказват, че улица в квартала е била затворена от полицейските коли. Униформените дошли около 6 сутринта в отговор на нападение над полицай няколко часа по-рано. По една от къщите, в които полицаите са влезли, следите от присъствието им са видими – счупен прозорец и изкъртената дограма.

Късно снощи патрулни коли влизат в квартал "Надежда" по сигнал за силна музика. „На място е имало голяма компания, много празнуващи хора, които нападат полицейския екип. Започнали са да замерват с бутилки, трошат служебните автомобили, извикани са подкрепление още три автомобила, а всички полицейски служители са били нападнати”, описва ситуацията Първолета Мандинска, говорител на местната полиция.

Раненият полицай и колегите му се изтеглят. Връщат се в 6 сутринта, за да задържат нападателите. В квартала обвиняват униформените, че са нахлули по домовете с насилие и побой. „Много полицаи, маскирани, с пушки започнаха да бият, когото видят. Не гледаха дали е малък или голям, болен или здрав”, споделят потърпевшите.

„Всички законови средства са използвани, за да бъде овладян конфликта и съпротивата, която са оказали лицата в квартала", обясни Мандинска. При полицейската акция, която е под надзора на прокуратурата, са задържани двама мъже. Нанесени са щети на полицейски автомобили

Раненият полицай остава в болница в тежко състояние, но без опасност за живота. В квартал 'Надежда "събират подписи за премахване на местното полицейско управление.

#Първолета Мандинска #Надежда #Сливен #полицаи #униформените

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"