Хитрино ще се възстановява с пари от европрограми

Хитрино ще се възстановява с пари от европрограми
Youtube.com
A A+ A++ A

Община Хитрино е внесла 12 проектни предложения по Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи заместник-кметът на общината Ахмед Ахмед, съобщи агенция "Фокус". Средствата ще бъдат използвани за преодоляване на последиците от инцидента на жп гара Хитрино, който се случи през декември 2016 година.

„На 27 април внесохме и последното проектно предложение. Оттук насетне очакваме оценка за тях, като за одобрените проекти ще бъдат сключени съответно договори за финансиране, ще се направят тръжни процедури. Ако всичко е наред, предполагам в края на тази и най-късно през пролетта на 2018 година да започне и изпълнението им“, подчерта Ахмед Ахмед. 

Проектите касаят ремонт и реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа и на довеждащи водопроводи, на уличната мрежа в Хитрино. Също така ще се използват за възстановяването на три четвъртокласни пътни отсечки, ремонт и реконструкция на сгради общинска собственост, образователна инфраструктура и улично осветление. „Грантовете за улиците са до 1 млн. евро. Ние сме подали четири проектни предложения, обхващащи цялата улична мрежа в селото, малко над 2 млн. евро са средствата за вътрешния водопровод, по-сериозна е сумата за общинските пътища, довеждащи и преминаващи през Хитрино - от жп прелеза на Добри Войников до Хитрино, от разклона на главен път Силистра - Шумен до Хитрино и отсечката през селото до разклона на Тимарево“, посочи Ахмед Ахмедов.

Подадени са отделни проекти за СУ „Д-р Петър Берон“ и за ДГ „1 юни“. В две проектни предложения са включени сградите на общинската администрация, Младежкия дом, Общинската служба „Земеделие“, Здравната служба и Младежкия културен център.

#жп гара #инцидент #Хитрино #европрограми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници