Слънце и високи температури до петък, от събота започва да вали

Слънце и високи температури до петък, от събота започва да вали
Източник: pixabay
A A+ A++ A

До петък ни чака сравнително хубаво време с температури през деня между 22 и 27 градуса, които са нормални за месец май. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели. Като цяло в следващите седем-десет дни температурите в низините през деня ще са в рамките на 20-25-27 градуса, предаде Дарик.
 
Главно днес и утре в следобедните часове в планинските райони на Западна България е възможно на места да превали. В петък обаче ще има валежи в повече райони на страната, особено в следобедните часове. Времето ще се развали, ще бъде предимно облачно, ще превалява, а на места се очакват гръмотевични бури.

Подобно ще бъде времето и в събота особено в планинските райони на Западна България.  В неделя денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове времето ще се влоши над цялата страна заради преминаващ средиземноморски циклон. Очакват се валежи от дъжд в късните часове в неделя и в нощта срещу понеделник. В неделя и понеделник и особено в първия ден на следващата седмица температурите в западната част от страната ще се понижат и ще бъдат около 17-19 градуса.
 
В източната част на страната и по Черноморието до края на седмицата с изключение на петък облаците в следобедните часове ще бъдат по-малко отколкото в западната част на страната, няма да вали. В неделя и понеделник обаче и там се очакват валежи. В понеделник и вторник особено в следобедните часове времето ще бъде нестабилно, ще се образува купесто-дъждовна облачност, особено над планините. И отново в следобедните часове се очакват валежи от дъжд.

#май #дъжд #Западна България #развали #бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"