Григор Димитров ще участва на Мастърса в Мадирд

Григор Димитров ще участва на Мастърса в Мадирд
Архив: БГНЕС/EPA
A A+ A++ A

Ракета номер едно на България Григор Димитров ще почива и тази седмица, а от следващата ще продължи с участие на Мастърса в Мадирд, съобщи Sporta.bg. Турнирът е един от най-силните и очаквано почти всички водещи тенисисти ще вземат участие. От надпреварата се отказа единствено Роджър Федерер.

Вместо под сегашното 13-о място в ранглистата, Гришо ще бъде поставен под номер 12 в Мадрид, след отказа на Маестрото. Това означава, че хасковлията ще трябва да се поти още от първия кръг на надпреварата в основната схема, тъй като само първите 8 започват от втория етап на турнира. Още в третия кръг съществува възможността  Гришо да се натъкне на много опасни съперници. Това са Милош Раонич, Марин Чилич, Кей Нишикори и Доминик Тийм.

Григор утвърди участието си на този турнир с години. За пети път  ще се пробва в Мадирд. Тъй като миналия сезон отпадна още в първия кръг от Пабло Карено-Бустатой, Григор няма да защитава никакви точки от тази надпревара. На Мастърса в испанската столица Григор се представи най-добре през 2015 година, когато бе на крачка от 1/2 финала, но тогава Рафаел Надал го спря. Точно тук Гришо записа една от най-паметните си победи срещу Новак Джокович.

#Григор Димитров #турнир #Мастърс #Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »