Пловдивският съд решава по делото "Евстатиев"

Пловдивският съд решава по делото "Евстатиев"
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Финалните пледоарии на защитата и прокуратурата по делото срещу обвинения в изнасилване Иван Евстатиев са насрочени от магистратите от Районния съд в Пловдив за днес. На предишното заседание беше приета тройната съдебна психологическа и психиатрична експертиза на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча, която беше поискана от защитника на Евстатиев - адвокат Ташкета Колчева, предвид неговото влошено, по думите й, психологическо състояние, предаде Дарик.

Според резултатите, екскметът е в добро здраве, не страда от психично заболяване и може да участва в съдебния процес.
Иван Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча и привеждането й в безпомощно състояние чрез алкохол. Той е в ареста от януари миналата година. За първото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто - до 6 месеца затвор или глоба до 500 лв.

През август миналата година родителите на момичето поискаха 10 000 лева обезщетение от Евстатиев  и внесоха гражданския иск в съда. До насрочването на делото в Съдебната палата в Пловдив се стигна след като съдиите в Пазарджик си направиха самоотвод.

#Стрелча #Пазарджик #Иван Евстатиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"