2.5 години затвор за прегазил 12-годишна на пешеходна пътека

2.5 години затвор за прегазил 12-годишна на пешеходна пътека
Автомобилът „Алфа ромео”, който уби 12-годишната Николина, беше управляван от 32-годишния Бюлент Ниязи, който се е движил с над 70 км/ч. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Ефективна присъда от 2.5 години затвор получи 32-годишният Бюлент Ниязи от град Мартен, който навръх Коледа миналата година уби на пешеходна пътека в Русе 12-годишната Николина Борисова от Варна.

Русенският окръжен съд постанови и забрана мъжът да шофира за период от 5 години, предаде БГНЕС.

По искане на подсъдимия делото се гледа по съкратената процедура, след като Бюлент Ниязи се призна за виновен.

Адвокатът му поиска смекчена присъда заради оказване на първа помощ от страна на шофьора на блъснатото момиче.

Всички свидетелски показания обаче опровергаваха това твърдение, а прокурорът припомни, че обажданията на тел. 112 след инцидента са направени от други двама очевидци, но не и от обвиняемия.

При експертизите е станало ясно, че Бюлент Ниязи е шофирал със скорост от 70.8 км/ч при ограничение от 40 км/ч и буквално е прелетял през „легналия полицай“, без нито един сантиметър спирачен път.

Водачът е пренебрегнал общо 6 предупредителни и забранителни знака, които сигнализират за пешеходна пътека, намаление на скоростта, изкуствена неравност, преминаване на слепи граждани.

В съдебната зала стана ясно, че подсъдимият има 18 нарушения по пътищата, предизвикани от 2001 г. досега, а в 7 от случаите това е станало, когато все още нямал книжка. Той има и няколко присъди, но тъй като е реабилитиран, се води неосъден.

#Мартен #Коледа #Русе #Варна #112 #съд #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници