Франция се нуждае от 10 млрд. евро, за да смъкне дефицита

Франция се нуждае от 10 млрд. евро, за да смъкне дефицита
Пазарите и другите страни в света очакват европейците да вземат най-сетне структурни решения, заяви Пиер Московиси. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Франция трябва да си осигури до 10 млрд. евро, за да намали бюджетния си дефицит на 4,5% от БВП, съобщи френският финансов министър Пиер Московиси.

„Новото френско социалистическо правителство търси 7 до 10 млрд. евро. Предполагам, че сме някъде по средата, но очаквам да видя официалните данни“, заяви Пиер Московиси пред телевизия иТеле, предаде БГНЕС.

Френският министър каза още, че на срещата на върха на ЕС, която ще се състои тази седмица в Брюксел, страните от еврозоната трябва да предложат „структурни решения“ на кризата, която навлиза в третата си година.

Той настоя, че срещата на лидерите на ЕС не е обикновена среща на върха. Пазарите и другите страни в света очакват европейците да вземат най-сетне структурни решения, заяви Пиер Московиси.

Той допълни, че срещата на върха на ЕС в четвъртък трябва най-сетне да осигури на еврозоната политически гръбнак и банкова регулация.

#Франция #Пиер Московиси #Бюджетен дефицит #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници