Дъжд и гръмотевици, но температурите остават високи

Дъжд и гръмотевици, но температурите остават високи
Pixabay.com
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и през деня още малко ще се понижи. Днес над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В следобедните часове ще има краткотрайни вележи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. Предимно слънчево с разкъсана висока облачност ще е над Източна България. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Максимални температури между 23° и 28°, в София 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-16°. Температура на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг, югозапад. След обяд ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

#дъжд #гръмотевици #градушки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »