САЩ не изключват пряк диалог с Пхенян за ядрения въпрос

САЩ не изключват пряк диалог с Пхенян за ядрения въпрос
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Съединените американски щати не изключват прекия диалог със Северна Корея относно ядрената програма на страната, заяви в интервю за националното радио държавният секретар Рекс Тилърсън. „Очевидно това ще бъде начинът, по който искаме да разрешим това“, подчерта Тилърсън в отговор на въпрос дали Вашингтон търси диалог с Пхенян, пише Труд.

„Но Северна Корея трябва да реши дали е готова да говори с нас за правилния дневен ред – а правилната програма не е просто да ги спрем там, където са за още няколко месеца или още няколко години, а след това да възобновят нещата“, обясни Тилърсън. Държавният секретар подчерта, че в САЩ са изтеглили ядрените си оръжия от Корейския полуостров и е време Северна Корея да направи същото. Тилърсън посочи, че премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров е основната цел на САЩ.

Държавният секретар заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН, че Вашингтон не възнамерява да настоява за смяна на режима в Северна Корея. "Целта ни не е смяна на режима, ние също не искаме севернокорейските жители да бъдат заплашвани, или да се дестабилизира Азиатско-тихоокеанския регион", подчерта Тилърсън, предаде РИА новости.

 

#САЩ #ООН #Пхенян #Северна Корея #Рекс Тилърсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"