Негоден запис на интервю отложи делото за клевета срещу Цветанов

Негоден запис на интервю отложи делото за клевета срещу Цветанов
Делото срещу Цветан Цветанов за клевета и уронване на престижа е отложено за 18 септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Технически негоден запис на интервю на Цветанов пред bTV от 24 януари отложи делото за клевета, заведено от председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу вътрешния министър Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов е с чисто съдебно минало, показа справка от свидетелството му за съдимост, представено пред Пловдивския районен съд от адвокатите на вицепремиера, предаде „Дарик“.

Делото за клевета и уронване на престижа е отложено за 18 септември. Съдът постанови да бъде изпратено писмо до Люба Ризова, директор на „Новини и актуални предавания“ в bTV, с искане да бъде изпратен в съда технически годен презапис на предаването с участието на Цветан Цветанов.

На последното заседание по делото на 27 април в Пловдивския районен съд вицепремиерът Цветан Цветанов и Мирослава Тодорова отсъстваха. Те бяха представлявани от адвокатите си.

В началото на заседанието тогава адвокат Даниела Доковска прочете мотивите за делото на съдия Мирослава Тодорова, като бяха посочени конкретните поводи за неговото образуване, а именно – две последователни интервюта на министър Цветан Цветанов.

В тях той обвинява Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

Според съдия Мирослава Тодорова Цветан Цветанов е разгласил неверни данни и позорящи обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация.

Адвокат Даниела Доковска представи записа от предаване на bTV, където се е състояло второто интервю, и поиска то да бъде дешифрирано, което съдът прие.

Тя тогава представи писмени доказателства, сред които документи по делото срещу Васил Маникатов и справка от затвора, където е излежавал присъдата си, 8 писма и становища на Общото събрание на Съюза на съдиите, два доклада на ООН и на Европейската асоциация на съдиите, третиращи независимостта на съда.

За да се запознае с тези доказателства защитата на вицепремиера Цветан Цветанов и Десислава Добрева поискаха време до следващото съдебно заседание, което беше насрочено за 25 юни.

#bTV #интервю #клевета #Мирослава Тодорова #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"