Задържаха немски военен, регистриран като сирийски бежанец в Бавария

Задържаха немски военен, регистриран като сирийски бежанец в Бавария
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Куриозен случай занимава магистратите в Прокуратурата, Федералната криминална служба и военните в Германия. Става въпрос за войник от Бундесвера, който се е регистрирал като сирийски бежанец и се е сдобил нелегално с огнестрелно оръжие, съобщава Die Welt, цитиран от Труд.

По данни на изданието през декември 2015 г. военнослужещият е успял да се регистрира като сирийски бежанец в град Гизен, провинция Долна Саксония. Малко след това, през януари 2016 г., той подал молба за убежище в Бавария, която също е била одобрена. Германският произход на „фалшивия сириец“ така и не е била разкрита от властите, въпреки че мъжът дори не говори арабски. Сега войникът попада под подозрение в подготовката на тежко подривно престъпление.

Лейтенантът от германската армия, 28-годишен, е задържан в четвъртък в административния регион Долна Франкония, провинция Бавария. Арестът е извършен след извършването на 16 претърсвания на обекти в Германия, Австрия и Франция, където по-рано е бил войникът. Мъжът е привлякъл вниманието на следователите на международното летище „Швехат“ в австрийската столица Виена. При проверката военнослужещият се е опитал да скрие пистолет с 7,65-милимитров калибър.

Разследването на Федералната криминална служба продължава, но вече има няколко версии, които следователите смятат за най-вероятни. Първата от тях – мъжът е планирал самоубийство с огнестрелно оръжие. Другият възможен сценарий е войникът да е планирал терористичен атентат, чрез който е целял да дискредитира бежанците и търсещите убежище, върху които щеше да бъде хвърлена вината.

#прокуратурата #Германия #Бавария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »