Борисов: Чака ни много работа, да се надяваме, че ще успеем

Борисов: Чака ни много работа, да се надяваме, че ще успеем
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Твърдението на опозицията, че ще помагат по важни теми, е прах в очите и пореден популизъм. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведените консултации с държавния глава Румен Радев. „Запознахме президента с тежките преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти“, каза Борисов и добави, че от ГЕРБ са информирали президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение и ще проиграят всички възможни конфликтни ситуации по време на едно управление, за да може да бъде стабилно в рамките на 4 години, пише Труд.

„Изправени сме пред големи предизвикателства. 6,2 милиарда дългове платихме, грешни пари. Имаме вече реактори за Белене за милиарди. Тези, които ги довлякоха и тези които щяха да правят 7-и реактор в Козлодуй, а фирмите сега са в несъстоятелност. Ако не бяхме твърди тогава, сега щяхме да плащаме още 5 милиарда долара“, каза Борисов. За съжаление, пада ни се на нас кръстът отново. В случая и Обединени патриоти са с нас, защото само тази формула гарантира управление, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Темата министри не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано. Това е лично по мое настояване и се радвам, че патриотите го приеха. Обсъждаме програмата и начина, по който ще функционира правителството. Министри най-лесно се слагат и после се махат“, изтъкна Борисов. Безотговорно е поведението на колегите вляво, защото продължават да говорят и след като са загубили изборите с фалшиви обещания колко ще вдигнат доходите, посочи той.

„За радост днес ЕК и Евростат отново казаха, че в управлението на предишното правителство дефицитите са се стопили и България е за пример отново“, напомни лидерът на ГЕРБ. „С радост мога да кажа, тъй като говорихме и по други теми – концесиите, вероизповеданията, инвестициите, мисля че в президентството има здравомислещи хора и с общи усилия можем да оправим тези изключително забатачени неща през годините. Но ни чака огромна работа. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем“, каза в заключение Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

#ГЕРБ #Евростат #Бойко Борисов #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »