Учени доказаха, че красавиците си падат по по-креативните мъже

Учени доказаха, че красавиците си падат по по-креативните мъже
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Креативните мъже, дори и когато не са привлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите, установи проучване, цитирано от Франс прес, предаде Дарик.

Според автора на изследването Кристофър Уоткинс от шотландския университет "Албърти" творчески настроените представители на силния пол с грозновати физиономии предизвикват същото привличане като красавците, които обаче не са надарени с креативност.

В рамките на експериментите доброволци трябвало да оценят колко атрактивни са осем мъже и осем жени. Едната група била натоварена да даде оценка основавайки се единствено на външността им. Другата, като взела предвид и креативните им заложби.

От тестовете станало видно, че мъжете, възприети като неатрактивни, когато проявят въображение и творчество, получават впоследствие по-високи оценки за привлекателност. Най-много точки събрали красивите и креативните персони. При снимките на жените резултатите се оказали по-обезсърчителни. Непривлекателните  жени продължавали да се възприемат като грозни, независимо от степента на тяхната креативност.

#мъжете #жени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"