Арестуваха у нас петима германци за тероризъм

Арестуваха у нас петима германци за тероризъм
YouTube
A A+ A++ A

Петима германци са задържани на граничния пункт "Капитан Андреево" заради съмнение за съпричастност към терористична организация, предаде Нова телевизия. Четирима от тях вече са експулсирани от страната. Петият е непълнолетен и е под грижите на Дирекция „Социално подпомагане” докато бъде предаден на семейството му в Германия. Петимата мъже били задържани от служители на ДАНС и МВР още на 12 април. Те са пътували с влак от Букурещ за Истанбул.

"Съществуват основатели подозрения за съпричастност на лицата към терористична организация. В поведението на задържаните са установени признаци за радикализация, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи", съобщиха от ДАНС.

Четирима от тях са осъществявали дейност по подпомагане на терористична организация, действаща на територията на Сирия и Ирак. Те са били задържани за 24 часа, а след това са експулсирани и и им е забранено да влизат отново в страната. Според ДАНС присъствието им у нас представлявало заплаха за националната сигурност. 

Непълнолетното момче е целяло да достигне територията на Сирия, където да се присъедини към терористичната групировка. То е под грижите на Дирекция „Социално подпомагане”, докато бъде върнато на родителите си в Германия.

#арест #германци #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"