Facebook разработва метод за писане само с мисъл

Facebook разработва метод за писане само с мисъл
pixabay.com
A A+ A++ A

Американската компания „Фейсбук” е съставила екип от над 60 специалисти по изкуствен интелект, които да разработят методи, позволяващи хората да използват компютри с мисълта си, предаде бТВ.

„Дали е възможно човек да пише единствено чрез мисълта си? Това изглежда нереално, но ще е възможно по-рано, отколкото се смяташе досега”, заяви Реджайна Дуган по време на пресконференция на компанията.

Тя представи проект, който цели да се четат мисли в мозъчна зона, в която се намира центърът на говора, и те да бъдат превърнати в послание, без да е нужно да се говори или да се използва клавиатура.

Целта е през следващите 2 години системата да бъде разработена и усъвършенствана до толкова, че да можем да „пишем” по 100 думи в минута само със силата на мисълта си.

Това е скорост 5 пъти по-голяма от тази, с която можем да изпишем същото количество с ръце.

От корпорацията разглеждат възможността с датчици да се наблюдават отделни зони в човешкия мозък, които съхраняват мълчание. Информацията ще се пресъздава на компютър.

Дуган разкри и други футуристични идеи на компанията за мълчалива комуникация, които позволяват човешката кожа да преобразува думите и звуците във вибрации и сигнали. Идеята е те да бъдат предадени директно, като се почувстват от кожата на ползвателя.

#Facebook

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори