Франция дни преди президентските избори

Франция дни преди президентските избори
pixabay.com
A A+ A++ A

Във Франция Еманюел Макрон и Марин льо Пен водят според най-новото социологическо проучване в навечерието на президентските избори. Данните сочат оспорвана надпревара на първия тур в неделя. Нищо не е сигурно, освен че ще се стигне до балотаж. 11-те кандидати днес ще излязат за последно и по телевизията, но не в дебат. Всеки ще има по четвърт час, за да отговори на журналистически въпроси в ефира на Франс 2. Проведени бяха и последните митинги, предаде БНТ.

Еманюел Макрон може да разчита на 25 процента на първия тур на президентските избори във Франция, сочи последното социологическо проучване. Центристкият кандидат заложи на образа на политик, на когото може да се разчита за сигурността на страната. На митинга в град Нант Макрон обеща да направи борбата срещу тероризма свой приоритет и поиска от избирателите да му гласуват доверие.

Еманюел Макрон, независим кандидат за президент на Франция: Изборът, който трябва да направим, е избор за цяло едно поколение, за цяла цивилизация. Защото да, терористите решиха да ни нападнат в момент на съмнение, на поврат, в който преживяваме дълбоки промени. Това означава, че всеки от нас в близките часове и дни има уникална отговорност.

Само с три процента след Макрон се нарежда Марин льо Пен. Пред хиляди привърженици в Марсилия тя също изтъкна сигурността, взе на прицел имиграцията и се закани, че ако бъде избрана ще върне контрола по границите. Вярна на себе си, крайнодясната кандидатка увери, че предлага нещо уникално, различно от съперниците си.

Марин льо Пен, кандидат на Националния фронт: Това е кандидатурата на народа срещу подчинените елити. Кандидатурата на свободните хора срещу предубедените медии. На Франция срещу онези, които не вярват в нея. Кандидатурата на завръщането на френското могъщество.

Полицията в Марсилия положи усилия, за да държи настрана около 500 демонстранти, които протестираха срещу Националния фронт. Третото място в рейтинга с 19 процента си поделят Франсоа Фийон и Жан-Люк Меланшон. Кандидатът на социалистите Беноа Амон е сред онези, които нямат шансове за успех. Очаква се Марин льо Пен да стигне до балотажа на 7 май, но сондажите й отреждат загуба с голяма разлика. Най-вероятният й съперник е Еманюел Макрон.

#Франция #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"