Военен хеликоптер се разби в Гърция, има жертви

Военен хеликоптер се разби в Гърция, има жертви
pixabay.com
A A+ A++ A

Четирима офицери от армията са загинали, а друг е бил ранен при катастрофа на хеликоптер за граничен патрул в централната част на Гърция, предава електронното издание Ekathimerini, пише агенция Фокус.

Инцидентът се е случил в сряда, северно от град Еласона, разположен на около 450 км северозападно от столицата Атина, при изпълняването на рутинен полет.

Гръцките военни потвърдиха произшествието при условие на анонимност в очакване на официалното съобщение.
Мащабна операция в района е била стартирана, след като армията е загубила контакт с хеликоптера, излетял от централния гръцки град Лариса.

По заповед на министъра на отбраната Панос Каменос въоръжените сили обявиха тридневен траур. Държавният глава, министър-председателят и редица политически лидери вече изразиха своята тъга и загриженост след инцидента, който се случи при изпълнение на рутинен полет северно от град Еласона.

„Нацията и хората изразяват дълбоката им мъка, но и тяхната искрена благодарност на героичните служители, които паднаха пред олтара на защитата нашата национална сигурност", заяви президентът Прокопис Павлопулос в изявление.
"Днешната загуба на четирима служители на гръцката армия при изпълнение на дълга е голяма тъга за всички нас", подчерта министър-председателят Алексис Ципрас. "На техните семейства поднасям искрени съболезнования, както от мое име, така и от името на правителството и от това на гръцкия народ", допълни премиерът.

#военен хеликоптер #жертви #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници