Световната здравна организация похвали България за забраната за пушене

Световната здравна организация похвали България за забраната за пушене
От СЗО изразяват надежда за успех на прилагането на законодателните мерки в страната, което ще съдейства България да се превърне в държава-модел за подражание на останалите страни в региона. Снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

В писмо до министъра на здравеопазването Десислава Атанасова регионалният офис на Световната здравна организация (СЗО) за Европа изразява пълна подкрепа на приетите в България законови промени за забрана на тютюнопушенето на закритите обществени места.

Това заявява в писмото си до българския здравен министър Жужана Якаб, регионален директор на СЗО за Европа, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Изтъква се, че приемането на новото законодателство поставя България сред водещите страни в Европейския регион на СЗО, където е създадена среда без тютюнев дим и където е напълно приложен чл. 8 от Рамковата конвенция за контрола на тютюна и насоките за неговото изпълнение.

От СЗО изразяват надежда за успех на прилагането на законодателните мерки в страната, което ще съдейства България да се превърне в държава-модел за подражание на останалите страни в региона, допълва Дарик.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #тютюнопушене #Европа #Световната здравна организация #СЗО #Министерството на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници