Първи звънец за новото Народно събрание

Първи звънец за новото Народно събрание
Нова телевизия
A A+ A++ A

Започва работа новото ни Народно събрание. Първият звънец ще прозвучи в 10:00 ч. Той ще бъде ударен от депутата от БСП Тома Томов, тъй като традицията повелява най-възрастният депутат да председателства парламента до избирането на титуляр. Очаква се това да бъде Димитър Главчев от ГЕРБ, който в миналото Народно събрание бе заместник на Цецка Цачева. Името му бе издигнато като кандидатура за поста на вчерашното заседание на парламентарната група на ГЕРБ, предаде iNews.bg.

Новите ни народни представители ще бъдат поздравени и от президента Румен Радев. Освен него, за официални гости на откриването на 44-ото Народно събрание са поканени вицепрезидента Илияна Йотова, служебният премиер Огнян Герджиков, членове на кабинета му, патриархът Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, президентите Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, дипломати и др.

Както стана ясно след изборите на 26 март новият парламент ще бъде съставен от 5 парламентарни групи. Тази на ГЕРБ ще оглави отново Цветан Цветанов, а заместници ще му бъдат Красимир Велчев и Снежана Дукова. Шеф на депутатите от БСП ще бъде лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя ще има четирима заместници - Драгомир Стойнев, Жельо Бойчев, Антон Кутев и Крум Зарков.

Третата по големина парламентарна група – на "Обединени патриоти" ще бъде оглавена от трима съпредседатели – шефовете на трите партии Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров. Председател на групата на ДПС ще бъде Мустафа Карадайъ, а негови заместници ще са Хамид Хамид, Йордан Цонев и Халил Летифов. Все още не е ясно обаче кой ще води най-малката парламентарна група в парламента – тази на партията на Веселин Марешки "Воля".

 

#Народно събрание #Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници