Павлова обвини служебното правителство, че не работи по ремонтите на тунелите

Павлова обвини служебното правителство, че не работи по ремонтите на тунелите
Нова телевизия
A A+ A++ A

„Тапите на „Хемус” ще останат минимум до края на лятото”. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият регионален министър Лиляна Павлова. Тя обвини служебния кабинет, че не се работи по ремонтите на тунелите. 

„Те не са извършили нищо от ремонтите, не са възложили допълнителния ремонт на моста след „Витиня”, който няма да позволи да се пусне изобщо движението. Защо не ремонтират?”, пита Павлова. И допълни, че от днес служебния кабинет подлежи на парламентарен контрол и тя ще пита.

„Вече съм приготвила 10 въпроса за парламентарния контрол към министъра. Те дължат много отговори, те нямаха контрол, не отговаряха пред медиите, така че има какво да бъдат питани и какво да отговарят”, заяви още Павлова.  И призна, че 50% от пътищата са в много лошо състояние.

„Трябват много инвестиции. Заложили сме целеви инвестиции за най-лошите пътища”, заяви още Павлова.

Тя отхвърли обвиненията около програмата за саниране и ги определи като лов на вещици.

„Това е програма, с която правим цялостно обновяване на жилищните сгради, обновяване на техния живот, което е изключително важно за старите панелки. Целта беше да направим не само саниране, а и да направим цялостен ремонт на тези сгради. Пазарът определя цената, нормално е да е 250-290, има сгради, които са правени преди да сложим таван и са правени на по-високи цени”, заяви Павлова. „Цената от 150 лева е утвърдена от нашето правителство, от мен като министър, но тя стеснява обхвата на дейностите, които влизат”.  

И уточни, че Обединените патриоти първоначално са били против програмата, след което са се разбрали на приемлив компромис –  да продължи, но със собствено самоучастие.  

Освен това до края на месеца ще стане ясен форматът на кабинета.

„Има определени политики, за които сме казали, че какъвто и да е форматът на коалиционния кабинет, а той вече е договорен, това са политики, за които поемаме лично отговорността да ги управляваме – образование, здравеопазване. Това са сфери, които бяха най-много критикувани в предишния кабинет, те бяха на коалиционните партньори”, коментира Павлова. И допълни, че управленската програма не е правена за конкретен човек, който да поеме конкретно министерство, а са договаряни политики.

#Лиляна Павлова #АМ "Хемус"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"