14-годишно българче почина при сбиване в германския град Дюсбург

14-годишно българче почина при сбиване в германския град Дюсбург
pixabay.com
A A+ A++ A

14-годишно българче е било убито при спречкване в германския град Дюсбург (известен у нас и с неправилния си правопис Дуисбург), съобщават местните медии. Инцидентът е станал в неделя при неизяснени обстоятелства, предаде бТВ.

В неделя вечер малко преди полунощ в дома на 40 годишния Димитър М. се звъни. Съседско момче моли за помощ, защото навън има сбиване. Събрала се е група, има кавга. Причините за нея са неясни. По думите на Димитър пред германските медии, когато излиза навън, той е ударен и губи съзнание. Димитър е бил последван навън и от 14-годишния си син Александър. Младежът обаче също е атакуван – нападнат е с брадва по лицето, промушен е и с нож в гърба. Въпреки оказаната спешна помощ, момчето умира от раните си в болница.

Германските власти са започнали разследване. Какви са причините за сбиването засега не е ясно. На мястото е имало поне 100 души, но все още няма заподозрян.

Днес ще бъде извършена аутопсия на тялото на момчето. Водят се и разпити.

В Дюсбург живее голяма ромска общност от България и Румъния. Кварталът, в който е станал инцидентът, е известен с високи нива на криминална активност, свързани с мигранти от Югоизточна Европа.

#убийство #спречкване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »