Над 2/3 от турците у нас са гласували с "Не" на референдума на Ердоган

Над 2/3 от турците у нас са гласували с "Не" на референдума на Ердоган
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Над две трети от гласувалите с турско гражданство в България са гласували с „Не“ на референдума за промени в конституцията, предложени от управляващата партия в Република Турция. Това показват данните на база близо 100% преброени бюлетини, сочи справка в оторизирана да обявява резултатите Анадолска агенция, пише Труд.

71,35% от гласувалите в България са против засилването на президентската власт в Турция – 909 души са избрали „Не“. На противоположно мнение са 28,65% от подалите гласа си у нас турски граждани – 365 души са избрали „Да“.

Предварителните данни от гласуването показват, че превес на несъгласните с исканите от президента Реджеп Ердоган конституционни промени има в европейската част на Турция, в населения с кюрди краен Изток, както и в крайните западни територии на страната, в което са разположени най-популярните сред чуждите туристи морски курорти на Турция.

Жителите на трите най-големи града в страната: Истанбул, Анкара и Измир, също са се обявили против завоя към президентска република.

 

#Реджеп Ердоган #Не #турско гражданство #Да

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »