Павлова: Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите

Павлова: Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите
Министърът обяви, че в сряда е 130-годишнината от създаването на Министерствто на регионалното развитие и благоустройството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Толкова много асвалтираме, че понякога не ни стигат материалите, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

През 1882 година е създадено нашето министерство, до ден днешен то е запазило своя фокус в пътища и благоустройство. В сряда на 27 юни ще празнуваме неговата 130-годишнина”, каза Павлова в неделя по БНР.

Министърът посочи, че честването ще бъде отбелязано с изложба в градинката на Софийския университет от 12 ч. на 27 юни. Изложбата ще се състои от 120 пана със снимки от историята на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

„Досега не е имало жена – министър на регионалното развитите. Това е голяма чест и отговорност за мен", подчерта Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че следвата седмица предстои посещение в България на европейския комисар по регионалната политика Йоханес Хан.

„Комисарят по регионална политика прави обиколка на всички държави по поречието на Дунав. На 30 юни той ще бъде в България. Целта му е да се направи обществен дебат по Дунавската стратегия. Срещата ще бъде във Видин. Хан ще направи инспекция на моста Видин-Калафат. Ще се направи и учение – операция по реката за спасяване”, Павлова.

„Ще настояваме да имаме специално резервиран бюджет, тъй като много проекти и дейности трябва да направим във Видинския регион, за да не го наричаме най-бедния в България”, обясни регионалният министър.

Тя заяви, че за да може Дунавската стратегия да не е поредният стратегически документ, сега е време да се напълни със съдържание и да се осигури финансов ресурс.

Лиляна Павлова обяви, че на 1 юли в 9 ч. сутринта ще бъде открит официално ЛОТ 2 на магистрала „Тракия” от Стара Загора до Нова Загора.

„Нашата цел е Йоханес Хан, заедно с министър-председателя, да прережат лентата на ЛОТ 2. Програмата за енергийна ефективност започва също на 1 юли”, каза още тя.

„Чака ни горещо лято, много строене. Понякога не ни стигат битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите”, поясни Павлова.

„Само на АМ „Тракия" се правят над 50 проби на денонощие – проби на материали. Въз основа на всички тестове имаме над 16 000 документа на качеството и изпитванията, които правим”, отбеляза още тя.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #МРРБ #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #Йоханес Хан #Стара Загора #Нова Загора #Тракия #магистрала #Дунавската стратегия #Видин #Калафат #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"