Турция дава "последните" си предложения за реадмисия на мигрантите

Турция дава "последните" си предложения за реадмисия на мигрантите
YouTube
A A+ A++ A

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че през юни страната му ще даде "последните" си предложения във връзка със споразумението за реадмисия на мигрантите, съобщава вестник „Акшам“, цитиран от БГНЕС, предаде Нова телевизия. 

„През юни ще представим пред ЕС последното предложение по въпроса за премахването на визите за турските граждани в европейските държави. Ще преценим как да продължим по-нататък и с всички вас ще споделим решенията, които ще вземем. Трябва да получим тази либерализация. В крайна сметка, тя е част от споразумението за спиране на миграцията, което подписахме", изтъкна Мевлют Чавушоглу.

Припомняме, че съгласно въпросното споразумение от март 2016 година турската страна пое ангажимента да прибира незаконно проникналите от нейна територия мигранти в ЕС (главно в Гърция), а ЕС да предостави финансова помощ, да премахне визите за турските граждани и да ускори преговорите за присъединяване на страната към ЕС. Анкара неведнъж поставяше ултиматуми за сроковете на тези договорености, но досега не ги изпълняваше. 

#Турция #Мевлют Чавушоглу #мигранти #реадмисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »