ПКК пое отговорност за експлозията в Диарбекир

ПКК пое отговорност за експлозията в Диарбекир
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) пое отговорност за бомбената атака от вторник в югоизточния турски град Диарбекир, при която загинаха трима души, включително полицейски служител, предаде Ройтерс, цитирана от Труд.

В изявление на интернет страницата на ПКК се казва, че членовете на организацията са поставили повече от 2,5 тона експлозиви в тунела, от който бе извършена атаката в навечерието на референдума за конституционни промени в Турция. ПКК е призната за терористична организация от Турция, Европейския съюз и Съединените американски щати, припомня агенцията.

Във вторник избухна мощна експлозия в непосредствена близост до Управлението за борба с тероризма в Диарбекир, където се извършват ремонти на бронирана техника, припомня РИА новости. От информацията в медиите става ясно, че трима души са загинали, а над 10 са били ранени.

Инцидентът станал по време на ремонта на полицейска машина. Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу осъди взрива като "терористично нападение". Стана ясно също, че сред жертвите има и друго държавни служители, предаде ТАСС.

Диарбекир се смята за неофициалната столица на кюрдска Турция. Населението на града е приблизително 930 хил. души, по-голямата част от които са кюрди. След подновяване на въоръжените конфликти с ПКК през юли 2015 г., външното министерство на Русия призова руските граждани да избягват посещения в редица провинции в южната част на Турция, включително и Диарбекир.

#Турция #ПКК #Кюрдистан #Сюлейман Сойлу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници