Горанов: Служебното правителство не си намери времето, сценарият беше друг

Горанов: Служебното правителство не си намери времето, сценарият беше друг
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Бившият финансов министър на ГЕРБ, а най-вероятно и в бъдещия трети кабинет на Бойко Борисов – Владислав Горанов, разкри задкулисен сценарий на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Според него кабинета на Огнян Герджиков трябвало да разчисти терена за управлението на БСП, тъй като социалистите били убедени, че след победата на президентските избори със сигурност ще спечелят и парламентарните. Плановете им обаче така и не се получили, въпреки усилията на служебния кабинет в разчистването на кадри, провалянето на реформи и важни общестевни поръчки, заложени от предишното коалиционно управление на ГЕРБ и Реформаторския блок, предаде iNews.bg.

"Служебното правителство не си намери времето. Сценарият беше друг. Очакваше се друг резултат от изборите и конфигурацията, която се опитаха да създадат, беше друга. Те се опитаха да разчистят терена на едно управление с участие на левицата, което не можа да се състои и се натрупа тази критична маса от грешки", заяви Горанов по бТВ. Попитан за разходите на служебното правителство, бившият финансов министър заяви с облекчение, че не са успели да направят "всички възможни глупости". По думите му "много от служебните министри са изпаднали в некомфортна ситуация".

Той изрази и мнение, че действията на кабинета Герджиков дават основание да се мисли доколко служебните правителства по принцип трябва да съществуват. "На практика сега имаме президентска република, което не е идеята, заложена в Конституцията със служебното правителство", каза Горанов, който днес потвърди, че отново ще поеме финансовото министерство в третия кабинет "Борисов".

Владислав Горанов е в основния екип на ГЕРБ при преговорите с третата политическа сила след последните избори "Обединени патриоти" за евентуално съставяне на коалиционно правителство. В момента двете страни се договарят по основни управленски политики на бъдещия коалиционен кабинет. Вчера ГЕРБ и Патриотите се спазариха за увеличение на минималната пенсиа - от сегашните 165 лв. на 200 лв., като първото увеличение ще е на 180 лв. от 1 юни, а второто - на 200 лв. от 1 октомври.

#Герджиков #Владислав Горанов #БСП #ГЕРБ #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"