Втори обир на инкасо автомобил на една и съща фирма

Втори обир на инкасо автомобил на една и съща фирма
След обира от петък в Пловдив има засилено полицейско присъствие, а патрули охраняват входовете и изходите на града, както и основните булеварди.
A A+ A++ A

Инкасовият автомобил, от който в петък в Пловдив изчезнаха 1,5 млн. лв., е собственост на същата фирма, чийто автомобил беше обран на 12 април край Ловеч.

При първия обир неизвестни устроиха засада на автомобила и по неофициални сведения са отмъкнали около 2 млн. лв.. Похитителите са били маскирани с полицейски униформи и въоръжени с автомати.

Клиенти на охранителната фирма Group4Securicor (G4S) са правителства, банки, застрахователи, индустриални фирми, търговски дружества, обществени институции и частни лица, предаде „Дневник".

След обира от петък в Пловдив има засилено полицейско присъствие, а патрули охраняват входовете и изходите на града, както и основните булеварди.

Полицията издирва 33-годишния Георги Енев от Пловдив, шофьорът на специалния инкасов автомобил, от който в петък са били обрани над 1 500 000 лева. Мъжът е обявен за общодържавно издирване.

От полицията умоляват гражданите, кoито имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

В медийното пространство се заговори, че в обира край Ловеч е замесен началник от охранителната фирма, тъй като автомобилът се е отклонил от маршрута си.

При обира в Пловдив в автомобила е трябвало да пътуват двама. По неофициална информация вторият все още дава показания в полицията.

От там, както и от наблюдаващата прокуратура, засега не дават пълна информация за това докъде е стигнало разследването и дали автомобилът има отклонение от маршрута си.

През октомври миналата година G4S обяви, че ще купи датската ISS за 5,2 млрд. паунда и в резултат ще бъде създадена най-голямата в света група по приходи, печалба и брой служители в сектора на охраната, почистването и кетъринга.

Обединената компания държи 55% от сектора за сигурност и 45% в сектора на услугите като общите приходи ще са от близо 16 млрд. лири и ще осигуряват заетост на над 1 милион души.

G4S оперира във всички сфери, свързани със сигурността, от защита на граници и посолства, затвори, оценка на риска в петролната и газовата промишленост през охрана на паричните средства за финансови институции до традиционната охрана в търговски обекти на дребно.

#обир #инкасов автомобил #Георги Енев #Пловдив #Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"