Павлова във Facebook: Попниколов трябва да се извини за лъжата за АПИ

Павлова във Facebook: Попниколов трябва да се извини за лъжата за АПИ
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Единствено и само служебният министър Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес. Това написа бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на профила си във фейсбук, пише Труд.

Според Павлова той трябва да поднесе своите извинения на служителите на Агенция пътна инфраструктура, защото публично е изрекъл неистини от ефира на национална медия, че не е „уволнил нито един служител на АПИ“, а всъщност уволнените от Спас Попниколов и Огнян Герджиков са четирима: Дончо Атанасов – председател на УС на АПИ /все още е болничен/; Георги Златев – директор на дирекция „ Поддържане на пътната инфрастурктура“, Веселин Николов – директор на ОПУ София и в допълнение Парашкев Кръстев – изпълнителен директор на „Автомагистрали „ ЕАД.

Лиляна Павлова изложи и причините, заради които Попниколов трябва да се извини:

„Защото публично и нееднократно постави под съмнение професионализма на една работеща администрация като АПИ, като обвини екпертите й в „саботаж“ и по този начин за първи път министър на регионалното развитие и благоустройството си позволи да дава оценки, и то с политически характер на експерти и професионалисти от администрацията.“, написа още Павлова.

„Защото публично и нееднократно отказа да отговори на основния въпрос: „Защо по време на неговия мандат безпрецедентно допусна търг да бъде провален поради липса на документация?“, прехвърляйки отговорността на администрацията. Не се ли чувства неудобно от това? Но явно това е маниер на поведение на министрите от служебния кабинет.

Защото публично „обвини“ администрацията за несъстоятелността на неговото ръководство на министерството и АПИ.“

Според бившия министър на регионалното развитие Попниколов трябва да се извини и на всички членове на Камарата на строителите в България.

„Защото публично и нееднократно заяви, че всички критики на КСБ имат политически нюанс и по този начин си позволи да омаловажи професионалното мнение най-голямата неправителствена организация на пътния бранш в България.

И накрая – защото така и не намери сили да признае грешката си и да прояви достойнство като подаде оставка.

А може би след всичко това и извинението, и оставката са излишни. Никой няма да приеме извинението, а оставката отдавна е подадена от самия Спас Попниколов…“, написа още Павлова във фейсбук.

#Спас Попниколов #Лиляна Павлова #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »