Типично птолетно до петък, от събота ще застудее

Типично птолетно до петък, от събота ще застудее
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Времето през следващите дни ще бъде типично пролетно, не ни чакат особени изненади. До петък ще се радваме на слънце най-вече в сутрешните часове и около обед. Следобед и главно над Южна България ще се образува купесто-дъждовна облачност, като на отделни места е възможно по това време да превали и прегърми. В събота обаче валежи ще има на повече места в следобедните часове и за неделя, точно на Великден, ни чака по-лошо време. Това сочи средносрочната прогноза за времето, предаде Дарик.

На 16 април, неделя, от северозапад ще започне да нахлува по-студен въздух и още от сутринта ще бъде облачно, като на места ще превали дъжд. В понеделник също не ни чака хубаво време, ще бъде по-хладно, облачно и дъждовно. Все пак в следобедните часове постепенно обстановката ще се стабилизира и валежите постепенно ще спират.

Във вторник следващата седмица се очакват по-ниски температури, най-вече сутрин. В сряда и четвъртък ни очаква по-стабилно време и повече слънце. Повече валежи обаче се очакват след 20 април. Тогава ще има и повече циклони, които ще засегнат Балканския полуостров. 

 
 

 

#облачно #слънчево #Северозапад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »