Трима от задържани за атентата в Стокхолм са на свобода

Трима от задържани за атентата в Стокхолм са на свобода
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Шведската полиция освободи трима задържани във връзка с терористичния акт в Стокхолм петък, след като ги разпита, съобщи шведската обществена телевизия СВТ, цитирана от ТАСС.

Вчера на пресконференция полицията съобщи, че е задържала петима души във връзка с атаката в столицата. Прокуратурата остави двама от тях в ареста. Единият е предполагаемият извършител на акта - 39-годишният Рахим Акилов от Узбекистан. На двамата са осигурени адвокати, предаде Дарик.

Деветима ранени при нападението с товарен камион остават в болница, двама от тях са в реанимация с тежки травми. Полицията е извършила обиски в стокхолмското предградие Солентюна. Според в. "Експресен" обиските са в компания, занимаваща се със саниране на сгради, свързана с предполагаемия извършител на терористичния акт. На мястото на операцията са пристигнали 15 полицейски автомобила.

По-рано стана ясно, че по време на разпита Акилов е направил самопризнания за извършеното престъпление. Също узбекът е поддръжник на терористичната "Ислямска държава". "Бомбандировките в Сирия трябва да бъдат спрени", заявил Акилов, като добавя, че заповедта за терористичната атакча е получена от екстремистите на територията на страната, предаде ТАСС.

#ислямска държава #Сирия #Стокхолм #атаката #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"