Френската икономика ще нарасне по-слабо от очакваното, прогнозират анализатори

Френската икономика ще нарасне по-слабо от очакваното, прогнозират анализатори
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Икономиката на Франция вероятно ще нарасне по-слабо от очакваното през първото тримесечие на настоящата година, с оглед на известно влошаване на промишлената активност в края на периода, показват данните на последното проучване на Френската централна банка, предаде БНР.

Централната банка на втората по сила икономика в еврозоната очаква растеж на БВП през периода януари-март с 0,3% на тримесечна база при предходна оценка за запазване на темпото на растеж от 0,4%, отчетено в края на 2016 г. От банката отбелязват, че ревизията не е съществена, за да доведе до промяна на прогнозата за представянето на френската икономика през настоящата година.

Като основание за слабата низходяща ревизия се дава индексът на банката, измерващ френската промишлена активност, който се понижи през март до 103 пункта от 104 през февруари..

В същото време индексът, оценяващ активността в сектора на услугите, стабилизира за трети пореден месец на ниво от 101 пункта, докато аналогичният индекс в строителната сфера остана на февруарското ниво от 102 пункта.

#еврозоната #БВП #пункта #индексът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"