КЕВР: Дали и с колко ще поевтинее газът за следващия отоплителен сезон, зависи от международния пазар

КЕВР: Дали и с колко ще поевтинее газът за следващия отоплителен сезон, зависи от международния пазар
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

През есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени. Това обяви пред БНТ председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, предаде БНР.

Дали и с колко ще се понижат цените преди следващия отоплителен сезон, ще зависи от цените на газа на международния пазар и възможността за намиране на вътрешни резерви в "Булгаргаз".

"Има определени тенденции, които показват, че цената може да бъде намалени. Причините са няколко", коментира Иванов. На първо място това е движението на международните цени на суровия петрол, което по данни на КЕВР през март показа значително падане. "Надявам се, че България ще предоговори с "Газпром" условията за доставка на природен газ и то в националния интрес на страната, което да доведе до известно намаляване", допълни още той.

Според Иванов, коментираното от Томислав Дончев и Теменужка Петкова, че новото правителство ще се постарае чрез вътрешен одит да намери допълнителни резерви в дружеството Булгаргаз, може да доведе до ново заявление за цени за по-ниски стойности за цената а природния газ, предаде БГНЕС.

#България #Газпром #Иван Иванов #Булгаргаз #газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници