Управляващи, опозиция и еколози склонни референдум да реши спора за Закона за горите

Управляващи, опозиция и еколози склонни референдум да реши спора за Закона за горите
Александър Дунчев от екоорганизацията WWF изрази съгласието си и беше лаконичен с думите „зад нас стой цялото общество". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представители на управляващите, опозицията и екологичните сдружения са съгласни споровете около Закона за горите да се решат с референдум, стана ясно от дебат по „Дарик радио".

Конкретният въпрос за допитването обаче не беше уточнен, като се дебатираше около варианта „Съгласни ли сте да се строят писти в горите".

„За референдум нямам нищо против. Крайно време е в българското общество да се изчистят проблемите и да се знае кой кого представлява," каза Емил Димитров от ГЕРБ. Той обаче категорично посочи, че изразява личната си позиция и не може да говори от името на партията.

„Аз съм изключителен привърженик на тази идея, която се роди във вашето студио. Формулирайте четири-пет въпроса, които си струва и нека се направи референдум, аз съм сигурен, че даже заедно ще съберем подписи," заяви Петър Курумбашев от БСП.

Представителят на „Атака" в студиото Кристиян Димитров пък посочи, че партията му винаги е била „за" референдумите.

„В случая искаме отново да чуем мнението на българите, но без да бъде манипулиран от медиите," уточни той.

Александър Дунчев от екоорганизацията WWF изрази съгласието си и беше лаконичен с думите „зад нас стой цялото общество".

Подкрепата за предложението изрази и Филип Цанов от „Природа за хората и регионите", който обаче уточни, че би формулирал въпроса по друг начин.

Емил Василев от РЗС беше против, защото по думите законът за референдумите бил така направен, че да не се стига до допитвания.

#референдум #Закон за горите #Емил Димитров #ГЕРБ #Петър Курумбашев #БСП #„Атака" #Кристиян Димитров #Александър Дунчев #WWF #Филип Цанов #Емил Василев #РЗС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"