Сирия: Терористите отново ще използват химическо оръжие заради атаката на Вашингтон

Сирия: Терористите отново ще използват химическо оръжие заради атаката на Вашингтон
YouTube
A A+ A++ A

„Американските ракетни удари по военно летище в Сирия са варварска проява и явна агресия, която ще одързости терористичните групировки да използват отново химически оръжия”, заяви на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН зам.-постоянният представител на Сирия Мунзер Мунзер, предаде бТВ.

Съединените щати за първи път удариха директно войските на режима в Сирия. Ударът беше срещу летището в Шайрат. Предполага се, че именно оттам е извършена химическата атака преди дни.

Началато на атаката беше в 3:40 ч. местно време. От два американски военни кораба, разположени в Средиземно море, бяха изстреляни общо 59 ракети „Томахоук".

„Тази агресия изпраща неправилни сигнали на терористичните организации. Сега те ще искат отново да използват химически оръжия, да извършат терористични прояви срещу местното население”, смята Мунзер.

По думите му сирийското правителство не притежава химически оръжия и няма как да е отговорно за атаката в град Хан Шейхун.

Мунзер добави, че американските удари са нарушение на Устава на ООН и на международните норми.

„Американските атаки са нелигитмни”, заяви представителят на Русия на Съвета за сигурност Владимир Сафронков. По думите му последствията в региона ще бъдат сериозни и катастрофални.

Той продължи да поддържа тезата на руското правителство, че нападението на Щатите е, за да се отвлече вниманието от цивилните жертви в Ирак.

Междувременно от руското министерство на отбраната съобщиха, че ще прекратят връзката си с Пентагона в 0 ч. на 8 април. Нотата за прекратяване на комуникацията е била връчена на военния аташе на САЩ в Москва.

#Атака #САЩ #Сирия #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай