Спецполицаи обискираха фондацията на съпругата на сръбския президент

Спецполицаи обискираха фондацията на съпругата на сръбския президент
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Спецполицаи и данъчни инспектори нахлуха в офисите на фондацията на съпругата на сръбския президент Томислав Николич – Драгица Николич. Това твърди в днешния си брой белградското издание „Блиц“. „От миналия петък са спрени всякакви плащания и финансови транзакции, включително и даренията. Инспекторите проверяват дали има случаи при които средствата да са изтегляни от банковите сметки и след това да са прехвърляни на лични сметки“, пише още изданието, цитирано от Труд.

Спецполицаите проверяват цялата документация, заплатите на служителите и даренията. Проверката се извършва от инспекторите на „Службата за борба срещу организираната престъпност“- СБПОК. Преди няколко месеци белградското списание „НИН“ направи специално разследване за работата на фондацията. От изнесените данни стана ясно, че Фондацията на Драгица Николич само за три години е получила над 10 млн. евро от дарания.

В същото време обаче ръководството на Фондацията отказва да направи отчет за начина по който получава и изразходва средствата. В пресата имаше и множество публикации за дарения направени от Цветан Василев, който от близо три години живее в Белград. Мандатът на Томислав Николич изтича на 31 май. На 2-ри април сегашният премиер Александър Вучич спечели президентските избори още на първия тур.

#Томислав Николич #транзакции #Александър Вучич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници