Решението на КЕВР за увеличаването на цената на газа на съда

Решението на КЕВР за увеличаването на цената на газа на съда
pixabay.com
A A+ A++ A

Федерацията на потребителите ще обжалва решението на КЕВР за увеличаване на цената на газа другата седмица. Това се разбра след среща на БСП с организации по повод увеличението на цената на газа, предаде БГНЕС.

"Ще подпомогнем с наши юридически съветници процеса по подготовка на жалбата и внасянето в съда”, каза лидерът на партията Корнелия Нинова, предаде Нова телевизия.

„За тях комисията не е регулиращ орган, няма прозрачност и е лост за защита на монополите”, обобщи тя, като заяви, че БСП ще настояват в новото Народно събрание отново да съществува Комисията за наблюдение на дейността на КЕВР.

При различните производители увеличението на цените на стоките ще се отрази по различен начин. Има производства, в които 70% от себестойността на продукта се формира от цената на природен га. При други пък това не влияе толкова много. 

По думите на Нинова, фирмите предупредили, че вече има изкривявания на пазара. Търговска верига, например, си позволила вече да повиши цената на хляба, без да е поискано от производителите.

„Споделиха много тревожно, че започват да съкращават хора и че очакват да се повиши безработицата. Споделиха също така опасенията си, че ще се засили сивият сектор и че тези, които произвеждат легално ще бъдат най-засегнати, а сивият сектор и изкривяванията на пазара ще се задълбочат и в крайна сметка това ще се отрази и на бюджета и на бизнес средата”, посочи Нинова.

БСП поела ангажимент за законодателни промени, с които да се подобрява прозрачността на бизнес средата и борбата със сивия сектор.

#КЕВР #повишение #цена #ток #вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"