В Четвърти енергоблок на китайската АЕЦ „Тянван“ приключи монтажът на главния циркулационен тръбопровод

В Четвърти енергоблок на китайската АЕЦ „Тянван“ приключи монтажът на главния циркулационен тръбопровод
Източник: AtomInfo.BG
A A+ A++ A

На площадката на строящия се Четвърти енергоблок на Тянванската АЕЦ приключи един от най-важните технологични етапи от изграждане на енергоблока - дейностите по монтажа на главния циркулационен тръбопровод.

АО ИК „АСЕ“ осигури завършването на заваряването на главния циркулационен тръбопровод, изпреварвайки утвърдения график за изграждане на Четвърти енергоблок на АЕЦ „Тянван“. Приключването на етапа на заваряване на главния циркулационен тръбопровод ще позволи започването на дейностите по подготовка на системите за безопасност за извършване на операцията промивка при отворен реактор.

„Този етап е едно от ключовите събития и означава приключване на строително-монтажните дейности и начало на етапа по подготовка към въвеждане в експлоатация на Четвърти енергоблок на Тянванската АЕЦ“. Това заяви А. О. Лебедев – вицепрезидент по проектите в Южна Азия. 

 

Справка:

Първи и Втори енергоблок на Тянванската АЕЦ с реактори ВВЕР-1000 бяха пуснати в експлоатация през 2007 г. В момента се изграждат Трети и Четвърти енергоблок на централата с реактори ВВЕР-1000. Пускането им е планирано за 2018 г. Главен изпълнител е руската Група компании ASE.

Групата компании АSE е създадена при формиране на инженеринговото подразделение на руската държавна корпорация „Росатом“ чрез обединяване на четири водещи компании от отрасъла – АО ИК „АСЕ“, АО „Атомстройекспорт“, АО„Атоменергопроект“ и АО „АТОМПРОЕКТ“.

АSE е един от лидерите в световния ядрен инженерингов бизнес, като заема повече от 31% от световния пазар за изграждане на АЕЦ. Представителствата и оперативните офиси на АSE действат на територията на 15 държави в света. Почти 80% от поръчковия портфейл на компанията идва от проекти зад граница. Освен това, АSE реализира проекти за строителството на обекти за третиране на радиоактивни ядрени отпадъци и отработено ядрено гориво, обекти в сферата на топлоенергетиката и оказва пълния спектър от услуги за договори за инженеринг, реализация и строителство, управление на проекти и услуги за всякакви сложни инженерни обекти.

АSE разработва и активно внедрява иновационна система за управление на проекти за изграждане на сложни инженерни обекти - Multi-D, която позволява по-ефективно да се управляват параметри като бюджет, срокове, качество. Компанията се ръководи от доктора на икономическите науки Валерий Лимаренко

#АЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници