Кличко ще дава уроци по бокс на Джошуа на 29-ти

Кличко ще дава уроци по бокс на Джошуа на 29-ти
Източник: Novsport.com
A A+ A++ A

Владимир Кличко е надъхан и уверен в победата над Антъни Джошуа в боя на годината, който предстои на 29 април. Супер сблъсъкът в тежка категория ще се състои пред около 90 00 души на митичния "Уембли", предаде Sporta.bg.

Опитният украинец, който е зажаднял да се завърне с гръм и трясък на боксовия трон, се закани да даде болезнен урок на младия си и самоуверен съперник. В миналото двамата тренираха заедно и са запазили приятелски отношения, които обаче ще бъдат забравени вечерта на 29 април.

"AJ има енергия в излишък и тези големи мускули му дават увереност. Той иска да унищожава буквално хората отсреща. Аз имам огромен респект от неговата физическа сила. Той може да се боксира, да вдига тежести и е много як! Вярвам, че може да стане шампион по кросфит. Но това не е най-важното в бокса, така че ходи върху тънък лед", каза Кличко и добави.

"Ако е до големи мускули, става елементарно. Всеки с по-яки бицепси ще побеждава опонента. Но и най-здравите боксьори са били побеждавани. Имаше един пич, Кимбо Слайс, нямаше спиране. Беше много здрав и нокаутираше наред. Един друг пич обаче му излезе и го победи", разказа Кличко. 

27-годишният Джошуа има 18 победи с 18 нокаута от 18 възможни и иска до добави титлите на WBA и IBO към тази на IBF, която вече притежава. "Дали е грешка на Джошуа, че се боксира с мен точно сега", отговори Владимир, "Не, разбира се. Не мога да чакам още 5 години. Шансът му е сега. Затова не искам да го чувам, че му идвам прекалено рано или пък обратното: как Кличко е преминал зенита си. Като иска да стане милиардер, трябва да поеме предизвикателството. Става доста добър, но на 29 април ще видим докъде е стигнал", завърши брифинга си украинската легенда.

#Владимир Кличко #Антъни Джошуа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »