Законопроект урежда пребиваването на военнослужещи от НАТО у нас

Законопроект урежда пребиваването на военнослужещи от НАТО у нас
Източник: bTV
A A+ A++ A

Служебното правителство публикува още един законопроект за обществено обсъждане. Той е за промени в Закона за преминаването през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили, предаде Дарик.

С промените ще бъдат уреждани битови въпроси, като признаване на регистрационните табели на автомобилите на служителите на НАТО и техните семейства, признаване на шофьорските им книжки, както и осигуряване на безплатна медицинска помощ.
 
Пребиваващите у нас военослужещи от НАТО ще получават и лични карти. Промените ще доведат до изменения и в няколко други закона - Закона за чужденците в Република България, Закона за влизането, пребиваването и напускането на гражданите на ЕС, които не са български граждани, и членовете на техните семейства и Закона за българските лични документи.

От Министерството на отбраната обясниха, че по проекта се работи от дълго време и имат срокове, възложени от НАТО, които трябва да се спазят. Проектът е публикуван  на официалната интернет страница на Министерство на отбраната вчера на 5 април. Срокът за обществено обсъждане е 15 дни, след което проектозаконът може да бъде внесен за разглеждане в Министерски съвет. За първи път служебно правителство се занимава със законодателна дейност в отсъствието на парламент.

#НАТО #България #ЕС #ОМОН #законопроект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »