Рашидов: Властта винаги е виновна за всичко

Рашидов: Властта винаги е виновна за всичко
Вежди Рашидов обобщи протестите срещу Закона за горите с констатацията, че живеем в страна, където „мерси" няма да има. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Медиите обръщат внимание само на лошите новини, затова властта винаги е виновна за всичко, коментира министърът на културата Вежди Рашидов.

„Колкото и добро да се опиташ да направиш, винаги един трябва да има виновен. Никога не съм видял в живота си някой да се е самообвинил," заяви той пред „Дарик" и се оплака, че е направил неща, които не са пипани с десетилетия, но никой не му е признал усилията.

Като свои успехи Вежди Рашидов посочи реформата в театъра, осигуряването на рекордно голяма сума за финансиране на българско кино, ремонтирането на музеи и създаването на нови и т.н.

„Винаги властта е виновна за всичко. Аз бих казал, че властта трябва да бъде и градивна," допълни културният министър.

Той обобщи протестите срещу Закона за горите с констатацията, че живеем в страна, където „мерси" няма да има.

Вежди Рашидов препоръча крясъците от улицата да се заменят с диалог, след като неколкократно подчерта, че това „не е негова" тема.

„Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой. Какъв е проблемът да отиде организационен комитет и да проведе този диалог, и ако той не роди реален и правилен резултат, тогава, да, крайна мярка е викането. Ние първо викаме," обясни Вежди Рашидов.

Той повтори тезата си, че изграждането на писти, не значи да няма гори.

„В Банско като има писти, да не би да няма гора," аргументира се културният министър и посочи, че сега Витоша е едно много мръсно място, пълно с найлонови торбички, а ако един инвеститор вложи сериозни средства в един проект би могъл да бъде задължен да го поддържа.

„Парите са в туризма. България трябва да стане една модерна туристическа страна. И една много добра селскостопанска земя. Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят," описа визията си за бъдещето на туризма Вежди Рашидов.

#Вежди Рашидов #туризъм #Закон за горите #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници