Южнокорейската армия в бойна готовност след ракетния опит на КНДР над Японско море

Южнокорейската армия в бойна готовност след ракетния опит на КНДР над Японско море
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Армията на Южна Корея се намира в пълна бойна готовност, за да даде отпор на КНДР във връзка с последните ѝ ракетни изпитания, предаде РИА Новости. По данни на обединения комитет на началник щабовете на въоръжените сили на Южна Корея армията „надеждно поддържа пълна боеспособност, за да отговори незабавно на всяка провокация на севера“, пише Труд.

„Нашите въоръжени сили ще продължат да нарастват способността си да сдържат и да отговарят на ракетната и ядрената заплаха на Северна Корея и предупреждават, че продължаването на безразсъдните провокации само води до крушението на севернокорейския режим“, пише в заявление на обединеното командване.

Междувременно японският министър на външните работи Кенджи Канасуги е уверил по телефона специалния представител на САЩ в Северна Корея Джоузеф Юн, че Япония ще работи в тясно сътрудничество с Вашингтон и Сеул за разработването на мерки срещу севернокорейската ракетна заплаха, информира РИА Новости. В разговора си дипломатите са изразили "непоколебимата си позиция" за общ диалог между Япония, САЩ и Южна Корея за балистичните тестове на Северна Корея.

Новото ракетно изпитание на КНДР бе проведено в района на град Синпхпо. Според докладите на Сеул ракетата е прелетяла около 60 км. преди да падне в Японско Море.

#Южна Корея #КНДР #Японско море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"