Цялото ръководство на ДБГ подадоха оставка

Цялото ръководство на ДБГ подадоха оставка
YouTube
A A+ A++ A

Цялото ръководство подава оставка. Аз, като председател на ДБГ – също. Това заяви Меглена Кунева, лидер на „Движение България на гражданите”, по време на брифинг след проведения Изпълнителен съвет на партията, предаде бТВ.

Тя обясни, че оставката е необходима, за да бъде споделена отговорността от загубата на изборите на Реформаторския блок. Кунева поясни, че макар и подала оставка, тя ще остане силно ангажирана с каузата на „Движение България на гражданите”.

„Искам да дам път на хора, които правят своите уверени крачки в политиката от началото на създаването на ДБГ”, заяви Меглена Кунева и подчерта, че днес Изпълнителният съвет на партията е решил, до провеждането на Конгрес и избора на ново ръководство, зам.-председатели на партията да станат доскорошните народни представители Димитър Делчев и Антоний Тренчев.

Новият зам.-председател Димитър Делчев направи анализ на отминалите избори. Той отдаде слабия резултат на две причини – неучастието на „Реформаторски блок-Глас народен” в корпоративния вот и разделеното явяване на партиите в дясно.

От своя страна Антони Тренчев упрекна партиите за непрозрачните преговори, които се водят за създаването на следващото коалиционно правителство.

Движение "България на гражданите" ще бъде извънпарламентарна опозиция на ГЕРБ, обяви временното ръководство на формацията.

От ДБГ поискаха и оставката на председателя на КЕВР заради скока в цената на газа.

Това е поредна оставка в десницата след провала й на парламентарните избори. Радан Кънев обяви, че напуска ръководството на ДСБ и "Нова република", а Божидар Лукарски - на партньора на ДБГ в Реформаторския блок СДС.

Политическият съвет на РБ също хвърли оставка.

#Меглена Кунева #оставка #ДБГ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"