Второ взривно устройство е намерено в петербургското метро

Второ взривно устройство е намерено в петербургското метро
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Санкт Петербург се размина с втори взрив и отново в метрото. Специалистите са открили самоделна бомба на още една станция на подземната железница - "Площадът на въстанието". За щастие това се е случило навреме. Устройството е било обезвредено навреме и не се е стигнало до нов инцидент, съобщават от Националния антитерористичен комитет (НАК), предаде "РИА Новости". Не е ясно засега обаче дали тази бомба е трявбало да избухне по-късно или просто не се е взривила, предаде iNews.bg.

Паралелно с това ведомството, както и останалите служби и полицията, продължават операциите по осигуряването на сигурността в града. Работи се по изясняване на обстоятелствата около избухналия по-рано взрив, както и по предотвратяването на евентуални терористични заплахи, уточняват още от НАК.

Междувременно стана ясно, че взривът в метрото в Санкт Петербург вече официално е признат за терористичен акт. Това обявиха от Главната прокуратура на Руската федерация. Разследването до момента е доказало, че става дума за атентат. Останалите версии, по които се работеше – технически проблем или взрив на газова бутилка, вече са отхвърлени. Реално обаче още от самото начало водещата версия беше, че става дума за терористично нападение.

#НАК #бомба #железница #полицията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"