Кънев: Сами сме си виновни, че не сме в парламента

Кънев: Сами сме си виновни, че не сме в парламента
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

"Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме да не сме в парламента", коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод отпадането на десните формации от следващото НС пред Нова тв.

По думите му не малка част от десните са гласували за ГЕРБ. "Класическото дясно се яви с три листи. Това е очевадно самоубийство", допълни Кънев. Така се е получило и разделение по отношение на второто управление на Бойко Борисов. "Моят политически план бе РБ да се яви самостоятелно, а "Нова Република" и "Да, България" да се явим заедно на изборите. Доста изненадващо за нас дойде решението за създаване на "Да, България" и нейното самостоятелно участие в изборите", каза още Радан Кънев, предаде БГНЕС.

Според лидера на ДСБ отговорността на "Да, България" е да се конкурира на изборите и онези 300 000 десни да не са представени. "След като си извън парламента дълбоко безсмислен е призивът на Христо Иванов Борисов да не бъде премиер. ДСБ остава най-голямата партия. При нас думите имат тежест. Аз подадох оставка и ДСБ ще избере нов лидер. Ние се провалихме. Необходими са нови лидери", коментира още Радан Кънев.  

 

#Радан Кънев #ДСБ #РБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"