Тежък конфликт се разгоря между рибари и бракониери в Монтана

Тежък конфликт се разгоря между рибари и бракониери в Монтана
Източник: Евроком
A A+ A++ A

Тежък конфликт между любителите на риболова и природата и бракониерите избухна в Монтана. За да спрат незаконните набези на нарушителите по реки и язовири, платилите билетите си рибари обхождат водоемите и прибират бракониерските мрежи, пише Труд.

Нелегалните риболовци пък залагат капани на доброволците и трошат колите им. Над 20 мъже – любителите на риболова, се стекоха в понеделник пред Областната дирекция на МВР в Монтана, за да протестират срещу незаконните риболовци. „Положението е вече нетърпимо. Бракониерите върлуват безмилостно и нанасят огромни щети на природата. Държавата пък не прави почти нищо да ги спре!”, заяви шефът на рибарската секция към Ловно-рибарския съюз в Монтана Владимир Цветов.

Само през последния месец рибарите заедно с инспектори от Агенцията по рибарство и аквакултури са извършили серия от среднощни проверки във водоемите на Северозапада и са извадили около 4 км незаконни мрежи. Уловената тайно риба е била пусната обратно в реки и язовири. Бракониерите обаче са започнали отмъщения. При една от акциите пътят на рибарите е бил застлан с метални шипове за пукане на гуми. В нощта срещу събота пък неизвестен апаш с качулка е потрошил и спукал гумите на джип „Нисан” на шефа на рибарите в Монтана Владимир Цветков.

„Всички знаят имената на бракониерите – те са десетина апаши, част от тях вече залавяни, но се отървават без наказания или с дребни глоби. Това ги кара да се чувстват недосегаеми и да вилнеят още повече. Може да пострадат и хора!”, заявиха рибарите. Те поискаха среща с ръководството на полицията в Монтана и спешни и мерки за спиране на бракониерските атаки.

#рибарите #бракониери #Монтана #инспектори #апаши #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »